Epilare definitiva SPL

In urma tratamentului pilozitatea se reduce cu cca 90-95%. Pentru cele 5-10% fire fine si care cresc mult mai incet, sunt necesare sedinte de intretinere la 6 luni. Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (puful). Specialistii afirma ca noul si unicul patent SPL (square pulse light) de la Yperion, reprezinta inovatia in domeniul luminii pulsate, fiind mult mai eficienta decat IPL; numarul necesar de sedinte este chiar mai mic decat cu vechea metoda de IPL. SPL este constituit din 5 impulsuri de energie consecutive si constante, de aceeasi intensitate.

Exista efecte secundare la epilarea definitiva SPL?
In anumite cazuri, poate aparea roseata in zona tratata, edem local sau “peri-follicular papulae” (pielea de gaina). Aceste efecte dispar la cateva ore de la tratament. Cu toate acestea, in majoritatea cazurilor, nu exista efecte secundare vizibile.

De ce dureaza un timp pana ce firele de par cad?
Dupa o sedinta de SPL, parul este detasat de fulicul dar ramane in bulb. Este impins progresiv spre in afara in timpul exfolierii pielii. Din aceasta cauza parul in aparenta creste pentru inca o saptamana sau doua.

De ce avem nevoie de mai multe sedinte?
Razele luminoase emise de aparatul SPL poate actiona pe acele fire de par in faza lor de crestere. Statistic, in ciclul cresterii firului de par, este estimat ca 20% din fire sunt in faza de crestere (faza anagena – doar atunci firul de par este prins de radacina lui). Din acest motiv avem nevoie de mai multe sedinte.

Cat de eficient este tratamentul? Se fac sedinte de intretinere?
In general pacientii cu par de culoare neagra si piele alba raspund excelent la tratament, indiferent de zona tratata. In ordinea raspunsului la tratament, cele mai bune rezultate se obtin la: axile, inghinal, picioare, brate, iar la fata – perciuni, gat, frunte, barbie, mustata.

In urma tratamentului pilozitatea se reduce cu cca 90-95%. Pentru cele 5-10% fire fine si care cresc mult mai incet, sunt necesare sedinte de intretinere la  6 luni. Firele ramase dupa ciclul de sedinte de tratament vor deveni foarte subtiri si depigmentate, avand un aspect usor asemanator cu velus-ul (puful).

Rezultatele dureaza 5 ani !!! Daca se face o sedinta de mentinere din 6 in 6 luni rezultatul se mareste cu inca 1 an. Atata timp cat veti veni la sedinte de mentinere, nu veti avea niciodata probleme cu firele de par.

mi pot relua activitatea obisnuita dupa o sesiune de tratament?
Activitatea normala poate fi reluata imediat dupa tratament. Singura limitare se refera la expunerea la lumina soarelui. Este necesar a se evita expunerea la soare sau in cazul in care acest lucru nu este posibil este necesar sa se utilizeze o crema protectoare. Puteti sa mergeti in vacante la plaja, la mare, singura conditie este sa aplicati o crema cu factor de protectie intre 30-50 SPF pe zona ce sunteti in curs de tratare la noi la salon.

In cazul in care pielea este sensibila dupa sedinta de tratament, o crema hidratanta sau calmanta poate fi aplicata.

Contraindicatii

 • femei insarcinate sau in perioada de alaptare;
 • diabetici (pentru cei care au diabetul sub control nu exista nici un risc!);
 • pacemaker cardiac;
 • boli ale tesutului conjuctiv: lupus eritematos, sclarodermie, poliartrita reumatoida, dermatomiozita;
 • tulburari de coagulare ale sangelui sau tratament cu anticoagulante (trombostop);
 • fotosensibilitate cunoscuta: Porfirie, Xeroderma, Alergie la soare;
 • epilepsie; cancer-orice forma, oricand;
 • Vitiligo, melasma/cloasma, HIV/SIDA;
 • boli de piele: dermatite de contact, eczeme, psoriazis, herpes;
 • operatii recente – in ultimele 6 luni;
 • tratamente cu substante fotosensibilizante – retinoizi, tetraciclina, sunatoare in ultimele 3-6 luni;
 • persoanele cu tipul de piele V/VI – mulatre/negre;
 • prezenta de suruburi sau placute metalice sub zona tratata, de exemplu ca urmare a unor fracturi ale oaselor.

2019 Site by QueProductions